• Buradasın

    Trabzon küt böreği hangi ilçede meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden, flaky küt böreği sits on a traditional wooden tray in Akçaabat, surrounded by rolling green hills and the Black Sea in the distance, with a local chef in a white apron smiling proudly beside it.
    Trabzon'da küt böreğinin meşhur olduğu bir ilçe bulunmamaktadır. Küt böreği, genellikle İstanbul ve Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Bileceli gibi yerlerde bilinir ve yapılır 2. Trabzon'da ise daha çok Akçaabat köftesi, Trabzon pidesi, Hamsiköy sütlacı gibi yöresel lezzetler meşhurdur 135.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Küt börek hangi yöreye ait?

    Küt böreği, genellikle "Kürt böreği" olarak bilinir ve İstanbul yöresine aittir. Bu böreğin kökeni, 1800'lü yılların sonuna dayanır ve İstanbul'da çalışan Bingöllü Kürt hamallar için yapılmıştır. Böreğin adı, kat kat olması veya kesilirken çıkan "küt" seslerinden dolayı bu şekilde anılmaya başlanmıştır.

    Küt böreğinin özelliği nedir?

    Küt böreğinin bazı özellikleri: İçinin boş olması ve ekstra malzeme gerektirmemesi. Esas tadını dışına dökülen pudra şekerinden alması. Tuzlu bir gıda olmaması, hem tatlı hem tuzlu bir börek olması. Osmanlı mutfağına ait olması. İstanbul böreği olarak da bilinmesi, ancak yanlış telaffuz sonucu "Kürt böreği" olarak anılmaya başlanması. Bingöllü ustalar tarafından yaygınlaştırılması. Börekçilerde satılan en ucuz börek olması.