• Buradasın

    Toş peyniri ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tost peyniri, bir çeşit eritme peyniridir 123.
    Özellikleri:
    • Görünüm: Kaşar peynirine çok benzer 13.
    • Üretim: Pastörize sütten elde edilen telemeye beyaz peynir, lor, tereyağı, peynir altı suyu tozu, krema ve süt tozu gibi ürünler karıştırılarak uygun sıcaklık ve sürede ısıl işlem uygulanmasıyla üretilir 13.
    • Kullanım: Tost, sandviç, omlet ve pizza yapımında kullanılır 24.
    • Besin değeri: Kaşar peynirine göre daha düşük besin değerine sahiptir 3.
    • Fiyat: Kaşar peynirine göre daha uygun fiyatlıdır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peynir nasıl yapılıyor?

    Peynir yapımı için gerekli malzemeler: 2 litre süt; 1 çay bardağı yoğurt; 1 yemek kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sütü tencereye koyun ve kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. 2. Kaynamaya başlayınca yoğurdu ekleyin ve karıştırın. 3. Kesikler oluşmaya başladığında tuzu ekleyin ve biraz daha kaynatın. 4. Altını kapatın ve karışımı tülbentten süzün. 5. Süzülen peyniri tezgahın bir köşesine koyup üzerine ağırlık yerleştirin ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. 6. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra peyniri dilimleyin, 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve salamura yapın. Evde peynir yaparken dikkat edilmesi gerekenler: Kullanılan sütün taze ve doğal olması peynirin tadını etkiler. Sütün sıcaklığı 35-40°C arasında olmalıdır. Hijyen kurallarına dikkat edilmeli, kullanılan ekipmanlar steril olmalıdır. Peynir mayası kullanılacaksa, paketin üzerindeki talimatlara uyulmalıdır.