Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı: Bir Yemek Antropolojisi kitabı, Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadin, Arif Bilgin ve Suavi Aydın tarafından hazırlanmıştır 123.
- Kübra Sultan Yüzüncüyıl ve Aynülhayat Uybadin, Sakarya'yı köy köy gezip yerel halkla görüşmeler yapmışlardır 3.
- Arif Bilgin, 19. yüzyıl sonlarına ve yüzyıl dönümüne ilişkin Adapazarı ve çevresindeki gıda üretimine bakarak arşiv belgelerini ve temettuat defterlerini incelemiştir 3.
- Suavi Aydın, Sakarya'nın iskân tarihini yazarak kültürel çeşitliliğini göstermiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: