• Buradasın

    Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabı kimin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı: Bir Yemek Antropolojisi kitabı, Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadin, Arif Bilgin ve Suavi Aydın tarafından hazırlanmıştır 123.
    • Kübra Sultan Yüzüncüyıl ve Aynülhayat Uybadin, Sakarya'yı köy köy gezip yerel halkla görüşmeler yapmışlardır 3.
    • Arif Bilgin, 19. yüzyıl sonlarına ve yüzyıl dönümüne ilişkin Adapazarı ve çevresindeki gıda üretimine bakarak arşiv belgelerini ve temettuat defterlerini incelemiştir 3.
    • Suavi Aydın, Sakarya'nın iskân tarihini yazarak kültürel çeşitliliğini göstermiştir 3.
    Kitap, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın "GastroSakarya" projesi kapsamında hazırlanmış ve Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanmıştır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk mutfağına ait en iyi yemek kitabı hangisidir?

    Türk mutfağına ait en iyi yemek kitabı olarak birkaç seçenek öne çıkmaktadır: Gönül Candaş - "Gönül Candaş'ın Mutfağından". Marianna Yerasimos - "Osmanlı Mutfağı". Nezihe Araz - "Nezihe Araz ile Türk Mutfağı". En iyi yemek kitabı seçimi kişisel zevklere göre değişebilir.

    Topraktan sofraye kimin eseri?

    "Topraktan Sofraya" eseri, Gürbüz Mızrak tarafından yazılmıştır.

    Topraktan sofraya ne anlatıyor?

    "Topraktan Sofraya" ifadesi, farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşıyabilir. Ülke TV Programı: "Topraktan Sofraya", Zeynep Tor'un sunduğu, tohumdan hasada, tarladan tezgaha Türkiye tarımının tüm aşamalarını ele alan bir programdır. Yemek Antropolojisi Kitabı: "Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı", Sakarya'nın tarımsal serüvenini, mutfak kültürünü ve yemek çeşitliliğini antropolojik bir bakış açısıyla ele alan bir yemek kitabıdır. Sanal Pazar Yeri: Topraktan Sofraya, yerel üreticileri ve kadın girişimcileri destekleyen, yasaklı ürün satışına izin vermeyen bir sanal pazar yeridir.