Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ton balığının kokmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Aspiratör ve havalandırma: Balık kızartırken aspiratör ve pencerelerin açık olması, kokunun yayılmasını engeller 12.
- Mısır unu kullanımı: Balıkları mısır unu ile bulamak, normal una göre daha az kokuya neden olur 1.
- Kokulu mum veya tütsü: Mutfakta kokulu bir mum yakmak veya tütsü kullanmak, balık kokusunu azaltır 12.
- Yağ içine limon dilimi: Kızgın yağın içine 2-3 dilim limon koymak, kokunun yayılmasını azaltır 14.
- Toz şeker veya vanilya: Ocağın en küçük gözünde toz şeker eritmek veya vanilya kavurmak, balık kokusunu bastırır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: