• Buradasın

    Tirşiğin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a steaming bowl of tirşik soup, surrounded by fresh ingredients like wild greens, cracked wheat, chickpeas, and a small bowl of tangy yogurt.
    Tirşik yemeğinin içine konan malzemeler:
    • 1 büyük boy kuru soğan 12;
    • 2 çarliston biber 1;
    • 3 patlıcan 12;
    • 2 domates 12;
    • 3 diş sarımsak 12;
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası 12;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 12;
    • yağ 12;
    • su 12.
    Ayrıca, isteğe bağlı olarak 500 gram kuzu eti eklenebilir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tirşik nedir, neye iyi gelir?

    Tirşik, Akdeniz ikliminde yetişen, farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ottur. Tirşik otunun bazı faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir ateş düşürücüdür. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizler. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kan basıncının ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olur. Böbreklerin sağlıkla çalışmasını sağlar. Kemik ve kas sağlığını destekler. İdrar söktürücüdür. Kabızlığa iyi gelir. Tirşik otu çiğ olarak tüketilmemelidir, çünkü zehirli etkiler gösterebilir.

    Tirşik nasıl yapılır?

    Tirşik yapmak için gerekli malzemeler: 1 büyük boy kuru soğan; 2 çarliston biber; 3 patlıcan; 2 domates; 3 diş sarımsak; tuz; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı biber salçası; yağ; su. Yapılışı: 1. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. 2. Biberleri ekleyip biraz daha kavurun. 3. Salçayı ekleyin. 4. Küp küp kestiğiniz patlıcanları ekleyin. 5. En son domatesleri ekleyip bir su bardağı su koyun, tuzunu atın ve pişirin. Tirşik yemeğinin yanına sade bulgur pilavı, pirinç pilavı, cacık veya bol soğanlı çoban salata yakışır.