• Buradasın

    Tirşik nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tirşik yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 büyük boy kuru soğan 15;
    • 2 çarliston biber 15;
    • 3 patlıcan 15;
    • 2 domates 15;
    • 3 diş sarımsak 15;
    • tuz 15;
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası 15;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 15;
    • yağ 15;
    • su 15.
    Yapılışı:
    1. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun 15.
    2. Biberleri ekleyip biraz daha kavurun 15.
    3. Salçayı ekleyin 15.
    4. Küp küp kestiğiniz patlıcanları ekleyin 15.
    5. En son domatesleri ekleyip bir su bardağı su koyun, tuzunu atın ve pişirin 15.
    Tirşik yemeğinin yanına sade bulgur pilavı, pirinç pilavı, cacık veya bol soğanlı çoban salata yakışır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a steaming bowl of tirşik çorbası surrounded by fresh tirşik otu, chickpeas, cracked wheat, yogurt, and flour, with warm sunlight streaming through a window.

    Tirşike hangi otlar konur?

    Tirşik çorbası yapılırken kullanılan bazı otlar ve malzemeler şunlardır: Tirşik otu. Nohut. Buğday (dövme). Yoğurt. Un. Tirşik otu çiğ olarak tüketildiğinde zehirli etkiler gösterebilir, bu nedenle uygun geleneksel yöntemlerle pişirilmesi gerekir.

    Tirşik ve tirsik aynı mı?

    Evet, "tirşik" ve "tirsik" aynı anlama gelir. Tirşik, Kürtçe kökenli bir kelime olup "acımsı" anlamına gelir. Tirşik aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde domatesli sebze yemeklerine verilen isimdir. Tirşik otu ise farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle de anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ottur.

    Tirşik nedir, neye iyi gelir?

    Tirşik, Akdeniz ikliminde yetişen, farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ottur. Tirşik otunun bazı faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir ateş düşürücüdür. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizler. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kan basıncının ve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olur. Böbreklerin sağlıkla çalışmasını sağlar. Kemik ve kas sağlığını destekler. İdrar söktürücüdür. Kabızlığa iyi gelir. Tirşik otu çiğ olarak tüketilmemelidir, çünkü zehirli etkiler gösterebilir.