Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tirşik tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan 14;
- 2 adet yeşil biber 14;
- 1 adet kuru soğan 14;
- 3 diş sarımsak 14;
- 2 adet domates 14;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 14;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 14;
- Sıvı yağ 14;
- Su 14;
- Tuz 14.
Yapılışı:
- Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın 14. Patlıcanları ve domatesleri de küp küp doğrayın 14.
- Patlıcanları tuzlu suya koyun 14.
- Sıvı yağı tencerede kızdırıp içine soğanları ekleyin ve kavurun 14. Biberleri ve sarımsakları da ilave edip biraz daha çevirin 14.
- Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin 14.
- Sularını süzdüğünüz patlıcanları tencereye alın 14. Son olarak domatesleri ilave edin 14.
- 1 su bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın 14.
- Patlıcanlar yumuşayınca yemeğiniz hazır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: