• Buradasın

    Tirşik nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tirşik tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 adet patlıcan 14;
    • 2 adet yeşil biber 14;
    • 1 adet kuru soğan 14;
    • 3 diş sarımsak 14;
    • 2 adet domates 14;
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası 14;
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası 14;
    • Sıvı yağ 14;
    • Su 14;
    • Tuz 14.
    Yapılışı:
    1. Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın 14. Patlıcanları ve domatesleri de küp küp doğrayın 14.
    2. Patlıcanları tuzlu suya koyun 14.
    3. Sıvı yağı tencerede kızdırıp içine soğanları ekleyin ve kavurun 14. Biberleri ve sarımsakları da ilave edip biraz daha çevirin 14.
    4. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin 14.
    5. Sularını süzdüğünüz patlıcanları tencereye alın 14. Son olarak domatesleri ilave edin 14.
    6. 1 su bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın 14.
    7. Patlıcanlar yumuşayınca yemeğiniz hazır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tirşike hangi otlar konur?

    Tirşik yemeğine genellikle şu otlar konur: Yılan pancarı veya yaban pancarı (tırşik); Biberiye; Kuzu kulağı; Ebegümeci. Ayrıca, bazı tariflerde nohut ve yarma da kullanılır.

    Tirşik ve tirsik aynı mı?

    Tirşik ve tirsik aynı bitkiyi ifade eder.

    Tirşik nedir, neye iyi gelir?

    Tirşik, Akdeniz Bölgesi'nde sıkça tüketilen, yaban pancarı veya zehirli pancar olarak da bilinen bir bitkidir. Faydaları: - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve doğal ateş düşürücü etki gösterir. - Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden temizler. - Yaraların iyileşmesini hızlandırır. - Kan basıncını ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. - Sindirim sistemini destekler ve mideye iyi gelir. - Böbreklerde taş ve kum oluşumunu önler. - Kemik ve kas sağlığını korur. Önemli uyarı: Tirşik otu çiğ olarak tüketilmemelidir, çünkü zehirli olabilir.