Buradasın
Tirsi balığının en lezzetli hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tirsi balığının en lezzetli hali için fırında pişirme yöntemi önerilir 23. İşte gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları:
Malzemeler:
- 1 adet tirsi balığı (yaklaşık 800 gr) 1;
- 1 tatlı kaşığı rezene tohumu 1;
- 1 adet meksika biberi (çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış) 1;
- yarım çay bardağı iyi kalite sızma zeytinyağı 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 çorba kaşığı dolusu ince doğranmış maydanoz 1;
- 1/2 limonun suyu 1;
- tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Fırın kabının içine sızma zeytinyağını, rezene tohumunu, doğranmış meksika biberini, ezilmiş 2 diş sarımsağı, yarım limonun suyunu, doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi koyun ve iyice karıştırın 1.
- Balığı fırın tepsisine alın ve tepsideki malzemeyi balığın her yerine iyice sürün 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: