Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırnak pide hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 2;
- 1,5 su bardağı ılık su 2;
- 1 paket instant kuru maya (veya yarım paket yaş maya) 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- İsteğe bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı yoğurt 2.
Yapılışı:
- Ilık suyu derin bir kaba alın 2. İçine toz şekeri ve kuru mayayı ekleyin 2. Karıştırdıktan sonra 5-10 dakika bekletin 2.
- Unu eleyerek geniş bir yoğurma kabına alın 2. Unun ortasını havuz gibi açarak, aktifleşen maya karışımını, tuzu ve sıvı yağı ekleyin 2.
- Tüm malzemeleri bir araya getirerek yoğurmaya başlayın 2. Hamur, ele hafifçe yapışan ancak yumuşak bir kıvamda olmalıdır 2. Gerekirse azar azar un veya su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz 2.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, sıcak bir ortamda yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanmaya bırakın 2. Hamur bu sürede yaklaşık iki katına çıkmalıdır 2.
Hazırlanan hamurdan küçük bezeler ayırarak açmaya ve tırnak pide şekli vermeye başlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: