Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Thermomix TM6 ile tereyağı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Karıştırma kabını yapmadan 15 dakika önce buzdolabına koyun, soğuk olsun 1.
- Kremayı da çok soğuk hale getirin 1.
- Karıştırma kabının içerisine çırpma telini yerleştirin, içine kremayı ekleyin 1.
- Kapağı ve ölçü kapağını kapatıp hız 4'te çırpmaya başlayın 1.
- 1 dakika 30 saniye sonra ölçü kabını çıkarıp çalışırken kontrol edin 1. Kabarmış beyaz bir krema şeklinde olmalı 1.
- Çırpma telini çıkarın, kapağı kapatın ve tekrar hız 4'te çırpmaya başlayın 1. Burada kremadan fazla suyunun çıkmasını sağlayacaksınız 1.
- 4 dakika 30 saniye çırptıktan sonra kapağı açın ve 250 gr çok soğuk suyu ilave edin 1.
- Tekrar kapağı kapatın ve 1 dakika hız 4'te çalıştırmaya başlayın 1.
- Derin bir kabın içerisine Thermomix süzgecini oturtun ve karıştırma kabındaki tereyağlı su karışımını süzgece dökün 1. Spatulayla bastırarak tüm suyu tereyağından ayırın ve tereyağını strech filme sarın 1.
- Buzdolabında 2 saat bekletin ve tereyağınız kullanıma hazır 1.
Not: Tereyağınızı tuzlu yapmak isterseniz, 5 gr ya da daha tuzlu olarak 10 gr tuzu kremayla birlikte ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: