Thermomix TM6 ile tereyağı yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr krema (%35 yağ oranı içeren); 250 gr çok soğuk su. Yapılışı: 1. Karıştırma kabını yapmadan 15 dakika önce buzdolabına koyun, soğuk olsun. 2. Kremayı da çok soğuk hale getirin. 3. Karıştırma kabının içerisine çırpma telini yerleştirin, içine kremayı ekleyin. 4. Kapağı ve ölçü kapağını kapatıp hız 4'te çırpmaya başlayın. 5. 1 dakika 30 saniye sonra ölçü kabını çıkarıp çalışırken kontrol edin. 6. Çırpma telini çıkarın, kapağı kapatın ve tekrar hız 4'te çırpmaya başlayın. 7. 4 dakika 30 saniye çırptıktan sonra kapağı açın ve 250 gr çok soğuk suyu ilave edin. 8. Tekrar kapağı kapatın ve 1 dakika hız 4'te çalıştırmaya başlayın. 9. Derin bir kabın içerisine Thermomix süzgecini oturtun ve karıştırma kabındaki tereyağlı su karışımını süzgece dökün. 10. Buzdolabında 2 saat bekletin ve tereyağınız kullanıma hazır. Not: Tereyağınızı tuzlu yapmak isterseniz, 5 gr ya da daha tuzlu olarak 10 gr tuzu kremayla birlikte ekleyebilirsiniz.