Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağının erirken dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yüksek su içeriği: Tereyağı, doğal olarak su içerir ve bu su miktarı yüksek olduğunda, tereyağı pişirme sırasında dağılabilir veya yüksek sıcaklıklarda eriyebilir 3.
- Yanlış saklama koşulları: Tereyağı buzdolabında saklanmalı ve sıcaklığı ortalama 4 ila 6 derece arasında olmalıdır 3. Yanlış saklama, tereyağının dağılmasına yol açabilir.
- Bitkisel yağ veya katkı maddeleri: Tereyağına eklenen bitkisel yağ veya patates nişastası gibi katkı maddeleri, tereyağının daha düşük sıcaklıklarda erimesine ve yapısının dağılmasına neden olabilir 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: