Buradasın
Elmalı kurabiyenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elmalı kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Elmanın suyunu iyice süzmek 1. İç harcın fazla sulu olmaması, kurabiyenin dağılmasını önler 1.
- Hamuru fazla yoğurmamak 1. Hamur yumuşak ve elastik olmalı, fazla yoğurmak kurabiyenin sertleşmesine neden olabilir 1.
- İç harcı soğutmak 1. Harcı kurabiye hamuruna koymadan önce oda sıcaklığına gelmesini sağlamak gerekir 1.
- Fırını önceden ısıtmak 1. Pişirme süresine dikkat edilmeli, fazla pişirmek kurabiyenin kurumasına sebep olabilir 1.
- Tarçın miktarını ayarlamak 1. Tarçın aroması çok güçlü olabilir, damak tadına göre miktarı artırılıp azaltılabilir 1.
- Hamuru buzdolabında bekletmek 4. Hamurun toparlanması için buzdolabında 30 dakika bekletilmesi önerilir 4.
- Doğru elma seçimi 5. Elmalı kurabiye için ekşi yeşil elma yerine, kırmızı ve sarı renkte olan tatlı elmalar seçilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: