En güzel şehriye pilavı için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 2 su bardağı arpa şehriye; 3,5 su bardağı sıcak su; 2 çorba kaşığı tereyağı; 1 çorba kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Yağları tencereye alarak eritin. 2. Şehriyeleri ilave ederek rengi dönene kadar kavurun. 3. Suyu ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın. 4. Suyunu çekince nazikçe karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. 5. Demlendikten sonra servis edin. Püf noktaları: Pilavın tane tane olması için pirinçlerin iyi yıkanması ve 15-20 dakika ılık suda bekletilmesi önerilir. Kavurma esnasında şehriyelerin ne çok ne de az kavrulmamasına dikkat edilmelidir. Demlenmeye bırakılması, pilavın lezzeti açısından önemlidir.