Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze ve kuru kekik arasındaki temel farklar şunlardır:
- Lezzet: Taze kekik, cesur ve neredeyse keskin bir tada sahipken, kurutulmuş kekik daha hafif ama yine de lezzetli bir yumruk atar 13.
- Görünüm: Taze kekik parlak, yapraklı bir yeşil renkteyken, kurutulmuş kekik kahverengidir ve yaprağa göre toza benzer bir kıvama sahiptir 2.
- Kullanım: Taze kekik, çorbalar ve soslar için uygun bir garnitür olarak kullanılırken, kurutulmuş kekik İtalyan sosları, salata sosları ve et ovmalarında tercih edilir 12.
- Saklama: Taze kekik, doğru saklandığında yedi güne kadar saklanabilirken, kurutulmuş kekik altı aya kadar saklanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: