Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki kekiği anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Renk: Kekik yaprakları canlı yeşil renkte olmalıdır 12. Kuru kekekte ise renk tonları koyu yeşil veya açık kahverengi arasında olmalıdır 1.
- Aroma: Taze kekik, yoğun ve ferahlatıcı bir aroma sunar 12. Kurutulmuş kekiğin de güçlü bir kokusu olmalıdır 1.
- Yaprak Yapısı: Kekik gevrek bir formda olmalı, fazla kırılgan olması kalitenin düşmüş olabileceğini gösterir 1.
- Yetişme Bölgesi: Özellikle Akdeniz ikliminde yetişen kekikler, daha zengin aroma ve lezzet sunar 1.
- Sertifika ve Ambalaj: Doğal etiketli, ışınlama yapılmadan üretilmiş ve hava geçirmeyen ambalajlarda satılan kekiği tercih etmek, kimyasal kalıntı riskini azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: