Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki kekik, aşağıdaki özelliklere sahip olmasıyla anlaşılabilir:
- Renk: Taze kekik yaprakları parlak ve açık yeşil renkte olmalıdır 125. Kuru kekikte ise renk tonları koyu yeşil ile açık kahverengi arasında olmalıdır 25.
- Aroma: Taze kekik, yoğun ve ferahlatıcı bir aroma sunar 5. Yaprakları ezildiğinde burna dolan bu koku, kekiğin kalitesini gösterir 5.
- Yaprak yapısı: Kuru kekik gevrek bir formda olmalıdır 5. Gevrek kıvamı, kurutma işleminin düzgün yapıldığını ve kekiğin bayatlamadığını gösterir 5.
- Koku: Kekiğin posası kokusuzdur 13.
Ayrıca, doğal etiketli ve ışınlama yapılmadan üretilen kekiklerin tercih edilmesi, kimyasal gübre veya pestisit kullanılmadan yetiştirildiğinden sağlık açısından daha faydalı olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: