Buradasın
Tavuklu tagliatelle nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu tagliatelle yapımı için gerekli malzemeler:
- 400 gr tagliatelle makarna, haşlanmış ve süzülmüş 1;
- 350 gr tavuk kıyması 1;
- Yarım küçük soğan, rendelenmiş 1;
- 3 yemek kaşığı doğranmış adaçayı yaprağı 1;
- 1 yumurta, çırpılmış 1;
- Yarım yemek kaşığı kereviz tuzu 1;
- 1/3 fincan galeta unu 1;
- 1 limon kabuğu rendesi 1;
- Deniz tuzu ve beyaz biber 1;
- Kızartmak için kanola yağı 1;
- Yarım fincan beyaz şarap 1;
- Yarım fincan tavuk suyu 1;
- 1 fincan krema 1;
- Servis için; yarım fincan parmesan, kıyılmış bir avuç roka 1.
Yapılışı:
- Bir kasede, tavuk kıyması, soğan, adaçayı, yumurta, kereviz tuzu, galeta unu, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi karıştırın 1.
- Karışımı top top yapıp, bir tepsiye yerleştirin ve buzdolabında 10 dakika bekletin 1.
- Tavada yağı ısıtın; köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın 1.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alın 1.
- Beyaz şarap, tavuk suyu ve kremayı tavaya döküp, koyulaşıncaya kadar kaynatın 1.
- Sosu makarnalara ilave edip, roka ve parmesanla süsleyip, hemen servis edin 1.
Alternatif bir tavuklu tagliatelle tarifi için sebonunmutfagi.blogspot.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: