Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk etinin bazı faydaları:
- Protein kaynağı: Kas gelişimini destekler ve yoğun aktiviteler sonrası iyileşme sürecini hızlandırır 12.
- Bağışıklık sistemi: B vitaminleri ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir 15.
- Kilo kontrolü: Düşük yağ ve yüksek protein içeriği ile tokluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur 15.
- Kalp sağlığı: Doymuş yağ oranının düşük olması, kolesterol seviyelerini dengede tutarak kalp sağlığını destekler 15.
- Kemik sağlığı: Kalsiyum, D vitamini ve omega yağ asitleri içerir, bu da kemiklerin güçlenmesine katkıda bulunur 12.
- Enerji artışı: B6 vitamini ile enerji seviyesini yükseltir ve metabolizmayı destekler 2.
- Göz ve beyin gelişimi: A ve B12 vitaminleri ile göz sağlığını korur ve beyin gelişimini destekler 2.
Tavuk tüketirken gıda güvenliğine dikkat edilmeli ve işlenmiş ürünlerin aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: