Buradasın
Tavuk kalamar sosu nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk kalamar sosu hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü 12;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı pulbiber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 diş sarımsak rendesi 1;
- 1 çay kaşığı köri 1;
- tuz 1.
Sosun hazırlanışı:
- Derin bir karıştırma kabına tavukları alıp içine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, köri ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırın 1.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin 1.
- Ayrı bir kapta 1 yumurtayı çırpın ve üzerine maden suyunu ekleyin 2.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce karıştırın 2.
- Karışımı tavukların üzerine döküp karıştırın ve tekrar buzdolabına kaldırın 2.
- Yağı tavaya alıp kızdırın 2.
- Buzdolabından çıkardığınız tavukları kızgın yağda güzelce kızartın 2.
- Kızarttıktan sonra fazla yağlarını süzdürerek kağıt havlunun üzerine alın 2.
- Ardından da servis tabağına aktarın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: