Buradasın
Tavuk ızgara en güzel nasıl marine edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ızgarayı marine etmek için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 1,5 kilo tavuk eti 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay bardağı yoğurt 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 4-5 adet defne yaprağı (tercihen) 1.
Marine işlemi şu şekilde yapılır:
- Kuru soğan rendelenir, sarımsaklar ezilerek eklenir 1.
- Defne yaprağı iri iri kırılır 1.
- Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 1.
- Yıkanmış ve suyu süzülmüş tavuk etleri sosa batırılır 1.
- Soslu tavuklar, üzeri kapalı bir şekilde en az iki saat, en fazla bir gece buzdolabında bekletilir 1.
Tavuk etini marine ederken, asidik malzemelerin (limon, sirke gibi) fazla kullanılmaması ve maksimum birkaç saat dinlendirilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: