Meksika usulü tavuk sosu için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Salantro Soslu Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 1 adet taze limon, 1 orta boy salatalık (soyulmuş ve ince doğranmış), 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış), 2 çorba kaşığı salantro (kıyılmış), 2 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş), 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı buzlu çay, 1/4 çay kaşığı kimyon, 3/4 çay kaşığı toz şeker, 1 adet tavuk göğüs eti, 1 çay kaşığı kanola yağı. - Hazırlanışı: 1. Küçük bir kase içerisinde salatalık, soğan, salantro, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. 2. Ayrı bir kasede kimyon, toz şeker ve buzlu çayı karıştırın. 3. Tavuk göğüs etlerini parçalara bölerek marine edin ve marine karışım ile ovun. 4. Bir tavada kanola yağı ile birlikte marine edilmiş tavukları nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirin. 5. Servis yaparken ilk başta hazırlamış olduğunuz salatalıklı sostan üzerlerine dökün. 2. Satsa Soslu Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 600 gram tavuk eti (kuşbaşı doğranmış), 1 küçük kase satsa sos, 20 gram jalapeno biberi, 1 çay bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi, 1 adet domates, 1 adet kırmızı biber, tuz ve kekik. - Hazırlanışı: 1. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ızgarada pişirdikten sonra geniş bir tavaya aktarın. 2. Salsa sosu, doğranmış jalapeno biberi, zar şeklinde doğranmış domates ve kırmızı biberi ilave edin. 3. Haşlanmış Meksika fasulyesini ekleyin ve karıştırın. 4. En son baharatını ekleyip tatlandırın. 5. Servis yapın.