Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk fajitanın püf noktaları:
- Malzeme doğrama: Tüm malzemeler jülyen şeklinde, yani uzunlamasına doğranmalıdır 234.
- Marine: Tavuk, marine edilerek dinlendirilmelidir 23. Marine için limon suyu, soya sosu, baharatlar ve sarımsak kullanılabilir 35.
- Pişirme: Tavuklar teflon tavada yağ eklemeden, orta ateşte pişirilmelidir 24. Tavuk ve sebzeler ayrı tavalarda pişirilip, sonrasında birleştirilmelidir 24.
- Baharat miktarı: Soya sosu tuzlu olduğu için ekstra tuz eklenirken dikkatli olunmalıdır 2. Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir 2.
- Pişirme süresi: Düşük ateşte tavuklar suyunu salar ve etler sertleşir, bu yüzden yüksek ateşte pişirmeye dikkat edilmelidir 5.
- Servis: Fajita, tortilla ekmekleri arasında servis edilir 35. Ekmekler kullanmadan önce tavada ısıtılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: