Tavuk dolması en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 4 adet tavuk göğsü, 2 su bardağı pilavlık bulgur, 1 adet soğan, 1 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1/2 demet maydanoz, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 su bardağı sıcak su. 2. Hazırlık: Tavuk göğüslerinin her iki tarafını da bıçakla açıp içini boşaltın. 3. Harç Hazırlama: Soğanı, domatesi ve yeşil biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. 4. Dolma: Hazırladığınız harçı tavuk göğsünün içine doldurup boşalttığınız tarafı kapatın. 5. Pişirme: Hazırlanan tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin, üzerine sıcak suyu ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 6. Servis: Pişen tavuk dolmalarını sıcak olarak servis edin.