Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk ciğeri kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr tavuk ciğeri 14;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 3-4 kuru soğan 1;
- 2 yeşil biber 1;
- 1 kırmızı biber 1;
- Sıcak su 1;
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon 1.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri teflon tencerede suyunu çekene kadar kavurun ve yağını ekleyin 1.
- Yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Soğanlar pembeleşince suyunu da ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Malzemeler güzelce pişince tuzu ve baharatlarını atıp altını kapatın 1.
- Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, un ve sıvı yağ kullanarak yapılan bir tavuk ciğeri kavurma tarifi de mevcuttur 3. Bu tarifte, ciğerler una bulanıp sıvı yağda kızartılır 3.
Tavuk ciğeri kavurması tarifi ve yapımıyla ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: