Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk çevirme işleminin nemli olmasının iki ana nedeni vardır:
- Kuluçka Makinesinde Nem Düzenlemesi: Tavuk yumurtalarının kuluçka makinesinde pişmesi sırasında, sıcak hava yumurtaların yüzeylerini yalayarak geçerken içindeki suyu buharlaştırır 1. Bu nedenle, makine içindeki havanın su ile nemlendirilmesi ve homojen halde dağıtılması gerekir 1.
- Et Lokantasında Pişirme: Costco gibi yerlerde satılan döner tavuklar, genellikle bir et lokantasında pişirilir 2. Bu pişirme yöntemi, tavuğun kendi sularında pişmesine izin vererek nemli kalmasını sağlar 2. Ayrıca, bu tavuklara lezzet ve nemi artırmak için su, tuz ve diğer bileşenlerden oluşan bir çözelti enjekte edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: