En kolay kalp tatlısı için iki farklı tarif önerisi: 1. Çikolatalı Kalp Tatlısı: - Malzemeler: 50 gr tereyağı, 75 gr pudra şekeri, 1 yumurta sarısı, 150 gr un, 25 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı kakao. - Yapılışı: 1. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alın. 2. Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun. 3. Hamuru iki parçaya ayırın. 4. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınana kadar bekletin. 5. Eritilmiş çikolata ve kakaoyu hamurun bir parçasına azar azar ekleyip yoğurun. 6. Hamurları iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. 7. İki farklı boyuttaki kalp şekilli kalıpla kesin. 8. İki farklı boyuttaki birer kakaolu ve sade bisküviyi aralarına bal sürerek birbirine yapıştırın. 9. Servis yapın. 2. Şerbetli Kalp Tatlısı: - Malzemeler: 200 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış), 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1 yumurta (sarısı üzeri için), 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu. - Yapılışı: 1. Hamur için gerekli tüm malzemeler kaba alınır, un azar azar eklenerek yoğurulur, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 2. Hamurdan cevizden küçük parçalar alınıp tezgah üzerinde yuvarlayarak uzatılır, her iki ucundan içe doğru sarılır ve kalp şekli verilir. 3. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısınmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 4. Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.