Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay kalp tatlısı için iki farklı tarif önerisi:
- Çikolatalı Kalp Tatlısı:
- Malzemeler: 50 gr tereyağı, 75 gr pudra şekeri, 1 yumurta sarısı, 150 gr un, 25 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı kakao 1.
- Yapılışı:
- Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alın 1.
- Unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğurun 1.
- Hamuru iki parçaya ayırın 1.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritip ılınana kadar bekletin 1.
- Eritilmiş çikolata ve kakaoyu hamurun bir parçasına azar azar ekleyip yoğurun 1.
- Hamurları iki parça yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın 1.
- İki farklı boyuttaki kalp şekilli kalıpla kesin 1.
- İki farklı boyuttaki birer kakaolu ve sade bisküviyi aralarına bal sürerek birbirine yapıştırın 1.
- Servis yapın 1.
- Şerbetli Kalp Tatlısı:
- Malzemeler: 200 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış), 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1 yumurta (sarısı üzeri için), 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu 23.
- Yapılışı:
- Hamur için gerekli tüm malzemeler kaba alınır, un azar azar eklenerek yoğurulur, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 23.
- Hamurdan cevizden küçük parçalar alınıp tezgah üzerinde yuvarlayarak uzatılır, her iki ucundan içe doğru sarılır ve kalp şekli verilir 23.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısınmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirilir 23.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: