• Buradasın

    En kolay kalp tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En kolay kalp tatlısı tarifi için gerekli malzemeler:
    • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 24;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 24;
    • 1 su bardağı yoğurt 24;
    • 1 su bardağı irmik 24;
    • 1 vanilya 24;
    • 1 kabartma tozu 24;
    • 1 yumurta akı (içine), yumurta sarısı (üzerine) 24;
    • Alabildiği kadar un 24.
    Şerbeti için:
    • 3 su bardağı şeker 24;
    • 2 su bardağı su 24;
    • 1-2 damla limon 2.
    Yapılışı:
    1. Hamur malzemeleri karıştırılır ve azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir 24.
    2. Cevizden biraz daha küçük parçalar kopartılarak tahtada elle yuvarlanır, her iki ucundan içe doğru sarılarak kalp şekli verilir 2.
    3. Önceden ısıtılmış fırında (180°/190°) üzeri kızarana kadar pişirilir 2.
    4. Fırından çıkınca hemen şerbeti eklenir 2. Tatlı sıcak, şerbeti soğuk olacak şekilde şerbetini çektikten sonra servise hazır hale gelir 2.
    Ayrıca, çikolatalı kalp tatlısı da oldukça kolay bir şekilde yapılabilir 3. Bunun için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı fındık 3;
    • 10 adet Medine hurması 3;
    • 1 tatlı kaşığı kakao 3;
    • 65 gram bitter çikolata 3;
    • 2-3 adet tomurcuk kuru gül 3.
    Yapılışı:
    1. Hurmaların çekirdekleri çıkartılır ve 15 dakika sıcak suda bekletilir 3.
    2. Robotta hurmalar, fındık ve kakao çekilerek hamur kıvamına getirilir 3.
    3. Hamurdan kalp şekli verilir ve dondurucuda 1 saat bekletilir 3.
    4. Çikolata benmari usulü eritilir ve dondurucudan çıkarılan kalpli tatlının her tarafı çikolataya bulanır 3.
    5. Üzerine kuru gül serpilir 3.