Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarsusi lezzet ifadesi, Tarsus mutfağına özgü ve karakteristik tatları ifade eder 1.
Tarsus mutfağında öne çıkan bazı lezzetler şunlardır:
- Tarsus Kebabı: Kıymanın elle yoğrulması ve şişe dizilmesiyle hazırlanan bir kebap türüdür 1.
- Humus: Nohut, tahin, sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı ile yapılan bir mezedir 1.
- Batırık: Bulgur, tahin, domates, ceviz ve çeşitli baharatlarla yapılan bir yemektir 1.
- Cezerye: Havuç, şeker, ceviz veya fıstık ile yapılan bir tatlıdır 1.
- Karsambaç: Toros Dağları'ndan getirilen karın, pekmez veya meyve şuruplarıyla karıştırılmasıyla yapılan bir tatlıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: