Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taro kökü ile yapılabilecek bazı yemekler:
- Poi: Ezilmiş taro köküne su eklenerek yapılan geleneksel bir Hawaii yemeğidir 1. Genellikle domuz eti veya balıkla birlikte tüketilir 1.
- Laing: Taro yaprakları, hindistan cevizi sütü, chili ve deniz ürünleriyle yapılan bir güveçtir 1.
- Halaya: Tatlı, morumsu taro reçelidir 1.
- Taro dondurması: Gittikçe daha popüler olan tropikal bir tatlıdır 1.
- Callaloo: Yapraklarıyla hazırlanan ve genellikle yengeçle sunulan Karayip mutfağının ikonik yemeğidir 1.
- Palaver sosu: Balık veya etle birlikte taro yapraklarından yapılan koyu yeşil bir güveçtir 1.
- Puri Patta (Güney Afrika): Yaprakların baharatlı hamurla kaplanıp buharda pişirildiği, dilimlenerek servis edilen özgün bir yemektir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: