Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarım ve Orman Bakanlığı, tereyağı konusunda 4 Nisan 2025 tarihinde Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliği'ni yayımlayarak bir dizi düzenleme getirdi 245. Bu düzenlemeler şu şekilde özetlenebilir:
- Ürün özellikleri ve katkı maddeleri: Tereyağı üretiminde kullanılan süt ve kremanın hijyen kurallarına uygun olması gerektiği vurgulandı 24. Tuz oranı, çeşnili tereyağlarda taklit ve tağşişe yol açacak malzemelerin kullanımı yasaklandı 24.
- Etiketleme ve ambalajlama standartları: Ürünlerin etiketlerinde, içeriği, kullanım koşulları ve alerjen uyarılarına dair detaylı bilgiler yer alacak 24.
- Hijyen ve depolama kuralları: Üretim sürecinde hijyen koşullarına uyulması ve ürünlerin 4°C'yi geçmeyen sıcaklıklarda taşınması ve depolanması gerektiği belirtildi 24.
- Görsel kullanımı: Etiket, reklam ve tanıtım materyallerinde inek, koyun, keçi veya manda gibi hayvan görsellerinin kullanımı yasaklandı 5.
Ayrıca, 29 Ocak 2025 tarihinde yayımlanan listede, bazı markaların tereyağı adı altında farklı içeriklerle ürün sattığı tespit edildi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: