Tandır ve fırın arasındaki temel farklar şunlardır:
- Yapı ve Açıklık: Tandır, üst kısmı açık olan ve havalandırmaya izin veren bir yapıya sahiptir 2. Fırın ise tamamen kapalı bir hazneye sahiptir 2.
- Kullanım Amacı: Tandır, genellikle yassı ekmek, et, samosa gibi yiyeceklerin pişirilmesi için kullanılır 25. Fırın ise et, güveç ve unlu mamüller gibi çeşitli yiyeceklerin hazırlanması için kullanılır 2.
- Malzeme: Tandırlar kilden yapılırken, modern mutfaklarda kullanılan fırınlar genellikle metalden yapılır 2.
- Sıcaklık: Tandırın sıcaklığı 900° Fahrenheit'e kadar çıkabilirken, fırınlar daha düşük sıcaklıklarda çalışır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: