Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahılların toz haline getirilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Ön İşlem: Tahıl ununun işlenmesinde, ultra-mikro öğütme gibi teknolojiler kullanılarak tahılların toz haline getirilmesi, undaki nişasta parçacıklarının daha küçük hale gelmesini sağlar 2. Bu, un ürünlerinin özelliklerini iyileştirir 2.
- Depolama ve Taşıma: Toz halindeki tahıllar, daha az yer kapladıkları için depolanması ve taşınması daha kolaydır 4.
- Patlama Riski: Tahılların toz haline gelmesi, silolarda toz birikmesine ve bu tozun belirli bir yoğunluğu aştıktan sonra kıvılcım veya aktivatörle temas ettiğinde toz patlamasına neden olabilir 5. Bu nedenle, tozun kontrol altına alınması ve emisyon kontrolünün uygulanması önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: