Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı, diyette kontrollü bir şekilde tüketilebilir 3. Önemli olan porsiyon kontrolü ve sağlıklı alternatiflere yönelmektir 14.
Diyette tatlı tüketimi için öneriler:
- Meyve bazlı veya sütlü tatlılar tercih edilmelidir 12. Bu tür tatlılar, besin değeri yüksek ve düşük glisemik indekse sahiptir 1.
- Light malzemeler kullanılarak hazırlanan tatlılar, kaloriyi düşürmeye yardımcı olur 1. Örneğin, light süt, tam buğday unu veya bal gibi alternatifler kullanılabilir 1.
- Tatlı, ana öğünlerden hemen sonra değil, ara öğün saatlerinde tüketilmelidir 1.
- Haftalık tüketim sıklığı 1-2 kezle sınırlandırılmalıdır 12.
Her bireyin beslenme ihtiyaçları farklı olduğu için, diyete tatlı ekleme kararı almadan önce bir beslenme uzmanına danışmak faydalı olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: