Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyette yenebilecek bazı sebzeler:
- Yeşil yapraklılar: Marul, roka, maydanoz, ıspanak, pazı 5.
- Brokoli ve karnabahar: Tok tutucu ve antioksidan depolarıdır 5.
- Domates ve biber: Lifli, düşük kalorili ve C vitamini deposudur 5.
- Kabak: Yağ yakıcı ve lif kaynağıdır 2.
- Ispanak: A, C, E, K vitaminleri, magnezyum, fosfor ve iyot içerir 2.
- Brüksel lahanası: Yüksek lif ve protein içerir 3.
- Kuşkonmaz: Vitamin ve mineral kaynağıdır 3.
Sebzeler, düşük kalori ve yüksek lif içerikleri sayesinde diyetlerde kilo vermeye katkı sağlar 34. Ayrıca, iltihabı azaltan ve kronik hastalıkların etkilerine karşı koruyucu birleşikler içerir 3.
Diyet programı kişiye özel olmalıdır; bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: