Sütlaçın püf noktaları şunlardır: 1. Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletin ancak suda bekletmeyin, sadece yıkayın. 2. Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce ekleyin, şeker eridikten sonra kapatın. 3. Nişastayı açın: Nişastayı bir kap içerisinde soğuk süt veya su ile karıştırarak açın. 4. Yağlı süt kullanın: Tam yağlı süt kullanarak daha zengin bir aroma elde edin. 5. Fırın sütlaç için: Sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını bekleyin, bu sayede daha hızlı ve homojen yanar. 6. Soğuk süt kullanın: Sütlaç yapımına başlamadan önce sütü tamamen soğutun. 7. Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak daha iyidir. 8. Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken sütlaç kaselerini fırın tepsisine dizdikten sonra tepsiye sıcak su ekleyin.