Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt çorbası, farklı mutfak kültürlerinde yer alan ve çeşitli varyasyonları bulunan bir yemektir 5.
- Türk mutfağı: Süt çorbası, özellikle Anadolu bölgesinde popülerdir 5. Rumeli, Trakya ve Kırklareli mutfağında da sıkça tüketilir 2.
- Fransa: "Soupe de Lait" adıyla bilinir ve çocuklar için hazırlanan besleyici bir yemek olarak öne çıkar 5.
- Rusya: "Molochnaya Sup" adıyla bilinir ve genellikle tatlı bir çorba olarak servis edilir 5.
- İngiltere: Bazen sebzelerle birleştirilerek hazırlanır 5.
Ayrıca, Diyarbakır yöresinde "Şorbeşir" adında süt ve pirinçten yapılan bir süt çorbası çeşidi bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: