Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susurluk ayranının meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Doğal ve kaliteli malzemeler: Susurluk ayranı, yüksek kaliteli yoğurt ve sütten yapılır ve herhangi bir katkı maddesi içermez 25.
- Üretim yöntemi: Ayran, küçük bir elektrikli motorla kabından çekilerek ince bir boru aracılığıyla yüksekten tekrar kabına boşaltılır 1. Bu süreçte ayranın yağı, üzerinde köpük oluşturur 1.
- Tarihî köken: Bir rivayete göre, Fatih Sultan Mehmet'in Susurluk'ta beğendiği ayranın ünlenmesi ve "Ayran Susurluk'ta içilir" sözünün yayılması 345.
- Yüksek protein ve kremamsı kıvam: Yüksek protein içeriği ve yağ oranı sayesinde yoğun ve kremamsı bir kıvama sahiptir 2.
- Doğal fermantasyon: Probiyotik bakterilerin doğal olarak oluşmasını sağlayan bir üretim sürecine sahiptir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: