Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balıkesir Susurluk ayranı ve Özerhisar ayranı arasında seçim yapmak kişisel tercihlere bağlıdır.
Susurluk ayranı, Balıkesir'in Susurluk ilçesine özgü, klasik ayrana göre farklı bir tada ve köpüğe sahiptir 3. Herhangi bir katkı maddesi içermez ve tuz miktarı azdır 3.
Özerhisar ayranı ise, 1950'li yıllarda Balıkesir'in Susurluk ilçesinde beyaz peynir mandıracılığıyla başlamış bir geçmişe sahiptir 14. 1974 yılında Balıkesir'in Çayırhisar köyünde kurulan 550 metrekarelik kapalı ayran üretim tesisinde üretilmektedir 14. Özerhisar ayranı, inek sütünden üretilir ve geleneksel yöntemlerle yoğurt mayası kullanılarak hazırlanır 1. Hiçbir yapay katkı maddesi içermez 14.
Her iki ayran da Balıkesir'de meşhurdur ve farklı özellikleriyle öne çıkar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: