Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susamlı çubuk galetayı sertleştirmek için sirke kullanılabilir 5.
Gevrek Susamlı Tuzlu Çubuk tarifinde, tereyağı, sıvı yağ ve diğer malzemeler hamur yoğurma kabına alındıktan sonra 3 bardak un eklenir ve kuru malzemeler ilave edilir 5. Parmak uçlarıyla hamuru fazla mıncıklamadan, orta sert bir hamur yoğurulur 5.
Hamurun sertleşmesi için, hamurların üzerine yumurta akı ve pekmez karışımı sürülüp susam serpildikten sonra, hamurlar 1 cm eninde kesilerek fırın tepsisine aktarılır ve 180 derece fırında kabarıp iyice kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirilir 5.
Ayrıca, hamurların sertleşmesi için derin dondurucuda 15 dakika bekletilmesi de önerilir 5.
Bu yöntemler, galetanın daha kıtır ve sert bir dokuya sahip olmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: