Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Soluk sarı 2. Tavuğun buğday, arpa veya beyaz mısır unu gibi bileşenlerden oluşan bir diyetle beslendiğini gösterir 2.
- Parlak sarı veya sarı-turuncu 2. Tavuğun mısır ve/veya yonca unu gibi pigment açısından zengin gıdalarla beslenmesinden kaynaklanır 2.
- Turuncu 2. Daha koyu turuncu bir sarı, tavuğun çimen, böcek ve çeşitli bitkiler gibi doğal besinlere erişiminin olduğu bir diyeti işaret eder 2. Ayrıca, yemlere kadife çiçeği yaprakları veya kırmızı biber eklenmesi de bu rengi oluşturabilir 2.
Yumurtanın kabuğunun rengi ise tavuğun cinsine bağlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: