Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sürmene pidesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Hamur yapısı: Pidenin hamuru, ince ve çıtır bir yapıya sahiptir 24.
- Doğal malzemeler: İç harcı, yöresel ve taze malzemelerle hazırlanır 25. Sürmene pidesinde genellikle kıyma, peynir, sucuk, pastırma ve çeşitli baharatlar kullanılır 2.
- Pişirme yöntemi: Taş fırında veya odun ateşinde pişirilmesi, pideye özgün bir doku ve lezzet kazandırır 25.
- Coğrafi işaret tescili: 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi almıştır 3.
- Geleneksellik: Sürmene pidesi, 150 yıllık bir geçmişe sahip olup, son 50 yıldır fırınlarda yapılmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: