Sucuklu yumurta yapmak için gerekli malzemeler: 1/2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre); 100 gram sucuk; 2 adet yumurta; 1/4 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sucuğu ince ince dilimleyin. 2. Tereyağı erittiğiniz tavaya aralıklı olarak dizin. 3. Aralarda ters çevirerek hafif bir renk alana ve yağını salana kadar sucukları orta ateşte pişirin. 4. Kişi sayısına göre arttırabileceğiniz yumurtayı, sarısının dağılmaması için dikkatli bir şekilde bütün olarak sucuk dilimlerinin orta kısmına kırın. 5. Yumurta beyazını aralarda dağıtıp, spatulanın ucuyla hafif bir şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin. 6. Akı, şeffaf bir renkten beyaza doğru dönen sahanda sucuklu yumurtayı sıcak olarak servis edin. Yumurta ve sucuk miktarı, kişi sayısına bağlı olarak artırılabilir veya azaltılabilir.