Su böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 6 adet yufka ekmeği - 4 adet yumurta - 2 su bardağı süt (200 ml lik) - 1 su bardağı bitkisel sıvı yağ - 2 su bardağı su - 300 gram beyaz peynir - 1 demet maydanoz Yapılışı: 1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. 2. Yağladığınız fırın tepsisine bir yufkayı serin, taşan kenarları koparın. 3. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye dizin. 4. Bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin, iç malzemesini yayın. 5. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp hazırladığınız peynir ve maydanozdan oluşan iç malzemesinin üzerine dizin. 6. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün. 7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Su böreği servise hazırdır, afiyet olsun.