• Buradasın

    Spor yapanlar hangi salçayı yemeli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Spor yapanların hangi salçayı yemesi gerektiği hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, spor yapanların tüketebileceği bazı sağlıklı gıdalar şunlardır:
    • Tam tahıllı ekmek ve tahıllar 14.
    • Kuru baklagiller 13.
    • Yeşil yapraklı sebzeler 14.
    • Meyve 14.
    • Yağsız et ve az yağlı süt ürünleri 13.
    • Yumurta, tavuk, balık, hindi gibi beyaz etler 13.
    • Ceviz, fındık ve badem gibi yağlı tohumlar 14.
    Spor yaparken beslenme programı, kişinin yaşı, cinsiyeti, boyu, kilosu ve yaptığı sporun türüne göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, beslenme programı oluştururken bir diyetisyene danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A muscular athlete in a gym frowns at a table piled with fast food, pastries, soda cans, and salty snacks, while holding a fresh salad and grilled chicken in the other hand.

    Spor yapanlar ne yememeli?

    Spor yapanların tüketmemesi veya tüketimini kısıtlaması gereken bazı yiyecekler: Fast food ve işlenmiş gıdalar. Rafine şeker ve şekerli içecekler. Gazlı içecekler ve hazır meyve suları. Aşırı yağlı yiyecekler, özellikle kızartmalar. Hamur işleri ve tatlılar. Donmuş ürünler. Doymuş yağ oranına sahip besinler. Spor yaparken kişiye özel beslenme programı oluşturmak için bir diyetisyen veya beslenme uzmanına danışılması önerilir.

    Sporcular neden salça yememeli?

    Sporcuların salça tüketmemesi için belirli bir neden bulunmamaktadır. Ancak, salçanın yüksek oranda tuz içerdiğini göz önünde bulundurmak gerekir. Bir yemek kaşığı domates salçasında maksimum 60 mg sodyum bulunur. Sporcuların beslenme programı, yaptıkları egzersizin türüne, yoğunluğuna ve süresine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, salça tüketimi konusunda bir spor beslenme uzmanına danışılması önerilir.