Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sour cream (ekşi krema) ve crème fraîche (krem frais) benzer ürünlerdir ancak bazı farklılıkları vardır:
- Yağ İçeriği: Sour cream %20 yağ içerirken, crème fraîche %30 yağ içerir 13.
- Üretim: Sour cream, kremayı laktozu laktik aside dönüştüren bakteriler eklenerek yapılır 12. Crème fraîche ise geleneksel olarak pastörize edilmemiş kremadan yapılır ve gerekli bakteriler doğal olarak bulunur 13. ABD'de ise pastörizasyon yasaları nedeniyle bakterilerle kültürlenir 1.
- Kıvam ve Lezzet: Crème fraîche daha kalın ve zengin bir tada sahiptir, sour cream ise daha sulu ve tarttır 34.
- Kullanım Alanı: Sour cream genellikle savory (tuzlu) yemeklerde kullanılırken, crème fraîche tatlılarda ve taze meyvelerle birlikte tercih edilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: