Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soslu mısır patlağı yapmak için gerekli malzemeler:
- 0,5 su bardağı mısır 1;
- 1 su bardağı fındık 1;
- 0,75 su bardağı çikolata sosu 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 0,25 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 0,5 tatlı kaşığı toz kahve 1.
Yapılışı:
- Öncelikle mısırları patlatın 1.
- Patlamış mısırlara fındıkları ekleyin ve bir fırın tepsisine alın 1.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin 1.
- Mısırlar pişerken, benmari usulü erittiğiniz çikolataya tereyağı, tarçın, tuz ve kahveyi ekleyip karıştırın 1.
- Karışımı fırından çıkan mısırların üzerine ekleyin 1.
Ayrıca, sade patlamış mısır yapmak için de aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 Türk kahvesi fincanı cin mısırı 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 çay kaşığı acı kırmızı pulbiber 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Derin orta büyüklükte bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve yüksek ateşte ısıtın 2.
- Isınan yağın üzerine 1 Türk kahvesi fincanı cin mısırı ekleyin 2.
- Mısırların rengi değişene kadar karıştırın 2.
- Patlamaya çok yakın 2 çay kaşığı acı kırmızı pul biber ekleyip tekrar karıştırın 2.
- Tencerenin kapağını kapatıp mısırların patlamasını bekleyin 2.
- Mısır patlamaya başlayınca tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın 2. Bu esnada kesinlikle tencerenin kapağını açmayın 2.
- Patlama sesleri bittikten sonra ocağın altını kapatın 2.
- Hazırladığınız patlamış mısırı bir kase içine koyup servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: