• Buradasın

    Şorbik çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şorbik çorbası, Tunceli yöresine meşhurdur 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Şorba hangi yöreye ait?

    Şorba kelimesi, Osmanlı döneminde Ankara sancağına ait bir yöre olarak geçmektedir.

    Şorbik içinde ne var?

    Şorbik çorbasının içinde bulunan malzemeler şunlardır: 4 yemek kaşığı sıvı yağ; 500 gram dana kuşbaşı eti; 2 adet soğan (yemeklik doğranmış); 1 su bardağı haşlanmış nohut; 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber; 1,5 su bardağı su ve 1,5 su bardağı süt.