Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Söğürme kebabı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Köftesi için: 500 gram dana kıyma, 1 adet soğan (rendelenmiş), 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 avuç maydanoz (doğranmış), 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
- Söğürmesi için: 6 adet kemer patlıcan (közlenmiş, doğranmış), 1 adet domates (közlenmiş, doğranmış), 3 adet yeşil biber (közlenmiş, doğranmış), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz 1.
- Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı (kızdırılmış) 1.
Yapılışı:
- Geniş bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar, maydanoz ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın 1.
- Kıymalı harçtan küçük köfteler hazırlayıp kızgın tavada kızartın 1.
- Közlenmiş ve kabukları soyulup doğranmış patlıcan, domates ve biberi bir kaseye aktarın, zeytinyağı ve tuzla tatlandırıp karıştırın 1.
- Servis tabağına önce közlenmiş sebze ezmesini yayın, üzerine köfteleri dizin 1. Arzuya göre közlenmiş domates ve patlıcanla süsleyin 1.
- Son olarak kebabın üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: