Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk demleme kahve (cold brew) yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Hazırlık:
- Kahverengi cam bir kavanoza kahveyi koyun, üzerine suyu ekleyin 23.
- Tahta bir kaşıkla karıştırın, ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında 12-24 saat arası demleyin 23.
- Filtre kağıdı, tülbent ya da ince süzgeç yardımıyla süzün ve buzla beraber servis edin 23.
Alternatif yöntemler:
- Hario Mizudashi ile cold brew yapımı 12. Hario Mizudashi’nin süzgecine 100 gram iri öğütülmüş kahve eklenir, 1 litrelik hazneye soğuk içme suyu eklenir ve buzdolabında 8-24 saat arası demlenir 2.
- French press ile cold brew yapımı 14. 15 gram iri öğütülmüş kahve French Press’e eklenir, 250 ml soğuk su ilave edilir ve karıştırılır 1. French Press’in kapağı kapatılır ancak filtresi bastırılmaz ve 12-20 saat buzdolabında bekletilir 1.
- Japanese cold brew yapımı 12. V60 veya Chemex gibi bir pour-over ekipmanına buz konur ve üzerine soğuk suyla kahve demlenir 2. Demleme süresi 3-5 dakikadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: