Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğanlı ve mantarlı pizza yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı un 1;
- 11 gr kuru hamur mayası 1;
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1;
- 1 çay bardağı ılık süt 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- yeterince ılık su 1;
- tuz 1;
- 2 kırmızı soğan 1;
- 12 kestane mantarı (veya kültür mantarı) 1;
- 1 su bardağı konserve tane mısır 1;
- 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- yarım demet taze fesleğen 1;
- tuz, karabiber 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alın 1. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın 1.
- Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin 1.
- Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyin 1.
- Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin 1.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın 1. Halka doğradığınız soğanları karamelize oluncaya kadar soteleyin 1.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün 1.
- Un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın 1.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 1.
- Soğan halkalarını yerleştirin 1.
- İnce dilimlediğiniz mantarları ve mısırları ilave edin 1.
- Tuz, karabiber serpiştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin 1.
- Fırından alıp üzerine ince kıyılmış fesleğen ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin 1.
- Peynirler eriyip hafif pembeleşinceye kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: