• Buradasın

    Soğan çöreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Soğanlı çörek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 soğan 12;
    • 100 g tereyağı 12;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 12;
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 12;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 12;
    • 1 su bardağı lor peyniri 12;
    • 2 su bardağı süt 12;
    • 4 yumurta 12;
    • 1 paket kabartma tozu 12;
    • 2-3 su bardağı un 12.
    Yapılışı:
    1. Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun 12.
    2. Ocaktan alıp tuz, baharatlar, lor peyniri ve sütü ilave edip kaşıkla karıştırın 12.
    3. Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın 12. Kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla çırpın 12.
    4. Üzerine sıcak soğanlı karışımı ilave edip karıştırın 12.
    5. Unu azar azar ekleyip karıştırın ve koyu kıvamlı bir karışım hazırlayın 12.
    6. Karışımı, yağlanmış fırın kabına aktarın 12.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 12.
    8. Dilimleyip ılık servis yapın 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Soğanla hangi hamur işi yapılır?

    Soğanla çeşitli hamur işleri yapılabilir, bunlar arasında en popüler olanlar: 1. Soğanlı Börek: Milföy hamurundan yapılan, içine kavrulmuş soğan eklenen bir börek türüdür. 2. Karamelize Soğanlı Pizza: Pizza hamurunun üzerine rendelenmiş peynir ve karamelize soğan eklenerek yapılan bir tariftir. 3. Soğanlı Çörek: İç harcında soğan, lor peyniri, süt ve yumurta bulunan, fırında pişirilen bir çörek tarifidir.

    Soğanlı çörek içine ne konur?

    Soğanlı çörek içine aşağıdaki malzemeler konulabilir: Soğan: Çöreğin temel malzemesi olarak kullanılır, ince doğranmış veya rendelenmiş olarak eklenir. Tereyağı: Soğanları sotelemek için kullanılır. Kaşar peyniri: Rendelenmiş olarak harca eklenir. Maydanoz: Kıyılmış maydanoz, harca taze bir lezzet katar. Baharatlar: Kırmızı toz biber, köri gibi baharatlar kullanılabilir. Lor peyniri: Harca eklenen bir diğer peynir çeşididir. Ayrıca, çöreğin üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serperek de servis edebilirsiniz.