Soğan çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler: 600 gr beyaz soğan; 2 yemek kaşığı tereyağı; 4 diş sarımsak; 2 defne yaprağı; 5 su bardağı tavuk suyu; 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri; Tuz; Karabiber. Hazırlanışı: 1. Bir tavaya tereyağını koyun. 2. İnce ince doğradığınız soğanları tavaya koyup karamelize oluncaya kadar 15 dakika soteleyin. 3. Ardından dövdüğünüz sarımsakları, defne yaprağını ve et suyunu ilave edin. 4. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra 15 dakika kaynatın. 5. Kaynayan çorbayı ısıya dayanıklı servis kaselerine paylaştırın. 6. Ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve bayat ekmek dilimleri ekleyin. 7. Son olarak ısıttığınız 180 derece fırında peynirler eriyip ekmekler kızarana kadar pişirin. Alternatif bir soğan çorbası tarifi: Tereyağını tencerede eritin. İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun. Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaştığında su ilave edip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin.